İstiridye Mantarlı Salata

2
486
istiridye-mantarli-salata

Makarna salatası biraz basit görünebilir, ancak dolabınızın arkasında saklanan fusilli makarna paketi, mor filizlenen brokoli ve mor fesleğen ile mükemmel olabilir. Ya da basit yeşil fesleğen aynı görevi yapacaktır.

  • 300 g fusilli makarna
  • 300 g mor köpüren brokoli
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 kıyılmış sarımsak
  • 250g istiridye mantarı, kesilmiş ve kabaca parçalanmış
  • 100ml mor fesleğen(rendelenmiş kabuklu meyve ve yarım limon suyu ve 100 ml zeytinyağı ile mor fesleğen yapraklarını bir araya getirin)
  • 25 gr kavrulmuş çam fıstığı
  • ½ limon rendesi
  • 10 mor fesleğen yaprağı
  • Deniz tuzu
  1. Büyük bir tencereye makarnayı koyun ve pişirme talimatlarına göre pişirin. Boşaltın ve bir kenara koyun. Başka bir tencerede, brokoliyi tuzlu suda iki ila üç dakika kaynatın ve suyunu süzün.
  2. Orta derecede sıcaklıkta zeytinyağını bir wok tavada ısıtın, sarımsak ekleyin ve karıştırarak bir dakika pişirin. İstiridye mantarlarını ekleyin ve kahverengileşmeye başlayana kadar iki veya üç dakika pişirin. Mantarlar pişirirken çok miktarda sıvı salarsa, bir süzgeçle boşaltın.
  3. Brokoli’yi 4 cm’lik parçalara kesin, büyük bir salata kabına koyun ve mor fesleğeni, yagi, mantar, makarna, çam fıstığı ve rendelenmiş limon kabuğunu atın. Fesleğen yaprakları şeritler halinde yırtıp, salata ile atın ve servis yapın.

Afiyet Olsun.

 

Yorum ve sorularınız için bu alanı kullanabilirsiniz.

2 yorumlar

  • Merhaba, Misafir