Kekikli İstiridye Mantar Sote

0
738
harika lezzette mantar yemekleri yapabilirsiniz.

 

Kekikli Mantar Sote
Malzemeler
1/2 kg istiridye mantar
2 baş soğan
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
4 adet sivri biber
2 adet domates
tuz
kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
Mantarlar ayıklanıp yıkandıktan sonra ince ince kıyılır.
Tencerede 2 su bardağı su içinde mantarlar 20 dk. kadar pişirilip, suyu süzülür.
Tekrar bir tencerede zeytinyağı ile soğan pembeleşene kadar kavrulur.
Sonra mantar, tuz, kekik, kırmızı biber sırası ile ilave edilir.
15 dk. pişirildikten sonra ateşten almadan önce doğranmış olan domates ve sivri biberler eklenir.
Karıştırıldıktan sonra birkaç dk. içinde ateşten alınır. Sıcak servis yapılır

Yorum ve sorularınız için bu alanı kullanabilirsiniz.

İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

  • Merhaba, Misafir