Sarımsak ve Limonlu İstiridye Mantar ve Ispanak Makarna

0
201
mantarlı yemek tarifi

Sarımsak ve Limonlu İstiridye Mantar ve Ispanak Makarna

 

AÇIKLAMA

Bu makarna sarımsak ve limonun parlak lezzetleri ile hafif ve ferahlatıcı. Etli istiridye mantarları, tadamaya taze ve renkli bir görünüm verirken, yemeğe lezzetli bir not ve içtenlik katar. Orecchiette makarnası bu tarif için iyi olur, ancak tam buğday veya glutensiz gibi herhangi bir makarna şekli veya çeşidi yerine koymaktan çekinmeyin.

 

MALZEMELER

¼ bardak + 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

3 diş sarımsak, parçalanmış ve soyulmuş

500 gr Hayger istiridye mantarı, doğranmış

200 gr ıspanak yaprakları

1 paket orecchiette makarna yâda sizin tercih ettiğiniz

1 limon kabuğu rendelenmiş

1 limon suyu

1 tatlı kaşığı tuzu

¼ çay kaşığı karabiber

İsteğe bağlı Parmesan

Hazırlanışı

Makarnalarımızı haşlayın.

Küçük bir tencerede zeytinyağını dökün ve yaklaşık 2 dakika kısık ateşte ılık olana kadar ısıtın. Sadece yağı ısıtın, kabarmasına veya pişmesine izin vermeyin. Isıdan çıkarın ve sarımsakları ekleyin. Ara sıra karıştırarak en az 30 dakika bekletin.

Kalan Zeytinyağını, derin bir tavada ısıtın.İstiridye Mantarları ekleyin ve 3 dakika pişirin. Ispanağın yarısını ekleyin ve solana kadar 2 dakika daha pişirin.

Haşladığımız Makarnayı karıştırın ve 1 dakika daha pişirin. Isıdan çıkarın ve kalan ıspanakta karıştırın. Sadece biraz ısıtın. Ardından, sarımsak atın ve yağın üzerine dökün. Limon kabuğu, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Parmesan peyniri ile serpin, sıcak servis yapın. AFİYET OLSUN

Yorum ve sorularınız için bu alanı kullanabilirsiniz.

İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

  • Merhaba, Misafir