Sarımsaklı ve Yeşil Soğanla Sotelenmiş İstiridye Mantarı

0
473
istiridye mantarı yemekleri
taze soganlı istiridye mantarı

Sarımsaklı ve Yeşil Soğanla Sotelenmiş İstiridye Mantarı

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kiloluk istiridye mantarı
  • 4 diş sarımsak kıyılmış
  • 4 yeşil soğan ince doğranmış
  • tuz ve biber

Talimatlar

  1. Orta ateşte büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın. Mantar ve sarımsak ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin, düzenli olarak spatula ile karıştırın. 2-3 dakika sote edildikten sonra sıcağı biraz azaltın ve mantarları biraz tuz serpin, kapağını kapatın ve mantarları piştikten sonra 5-7 dakika daha karıştırın. Kapağı açmak mantarların biraz nem almasına ve yanmasına izin vermeyecektir. Mantarlar toplam 7-10 dakika pişirilmelidir.
  2. Tavada çok fazla sıvı varsa, daha fazla nemin buharlaşmasını sağlamak için orta ateşte 1-2 dakika daha pişirin.
  3. Mantarlar tamamen piştiğinde, mantarlara doğranmış yeşil soğanların yarısını ekleyin, mantarları karıştırın ve tuz ve biberle karıştırın.
  4. Servis yaparken kalan yeşil soğanlarla servis yapın

AFİYET OLSUN..

soganlı-istiridye-mantarı
mantarlı yemek tarifi

Birkaç yıl önce istiridye mantarlarını keşfettim ve o zamandan beri düzenli olarak onlarla yemek pişiriyorum. Onların tadı ve dokusu muhteşem. Çok yönlü ve dolgusuz: Akşam yemeği için bu tarifin 2 porsiyonunu yedim ve acıkmadım.

Yazar: Ayşe Tezcan-Ankara

Yorum ve sorularınız için bu alanı kullanabilirsiniz.

İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

  • Merhaba, Misafir