Sarımsaklı ve Yeşil Soğanla Sotelenmiş İstiridye Mantarı
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kiloluk istiridye mantarı
- 4 diş sarımsak kıyılmış
- 4 yeşil soğan ince doğranmış
- tuz ve biber
Talimatlar
- Orta ateşte büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın. Mantar ve sarımsak ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin, düzenli olarak spatula ile karıştırın. 2-3 dakika sote edildikten sonra sıcağı biraz azaltın ve mantarları biraz tuz serpin, kapağını kapatın ve mantarları piştikten sonra 5-7 dakika daha karıştırın. Kapağı açmak mantarların biraz nem almasına ve yanmasına izin vermeyecektir. Mantarlar toplam 7-10 dakika pişirilmelidir.
- Tavada çok fazla sıvı varsa, daha fazla nemin buharlaşmasını sağlamak için orta ateşte 1-2 dakika daha pişirin.
- Mantarlar tamamen piştiğinde, mantarlara doğranmış yeşil soğanların yarısını ekleyin, mantarları karıştırın ve tuz ve biberle karıştırın.
- Servis yaparken kalan yeşil soğanlarla servis yapın
AFİYET OLSUN..

Birkaç yıl önce istiridye mantarlarını keşfettim ve o zamandan beri düzenli olarak onlarla yemek pişiriyorum. Onların tadı ve dokusu muhteşem. Çok yönlü ve dolgusuz: Akşam yemeği için bu tarifin 2 porsiyonunu yedim ve acıkmadım.
Yazar: Ayşe Tezcan-Ankara